Arbeidsrecht

De sectie Arbeidsrecht houdt zich bezig met arbeidsrechtelijke vraagstukken in brede zin. Dit houdt meer in dan alleen ontslagrecht, hoewel ontslagrecht en alles wat daarmee samenhangt natuurlijk wel onze core business is. Tot de core business behoort ook de advisering bij reorganisaties, zowel bij bedrijven in moeilijkheden als ten behoeve van efficiencyverbetering.
 
Hiernaast adviseren en maken wij arbeidscontracten op maat, beoordelen wij arbeidsvoorwaarden, concurrentie- en relatiebedingen en medezeggenschapsvraagstukken zowel voor ondernemingen als ondernemingsraden. Ook worden wij veelvuldig ingeschakeld bij (werkgerelateerde) arbeidsongeschiktheid.
 
Onze cliƫnten zijn voornamelijk ondernemingen, van kleinbedrijf en MKB tot aan grote (internationale) ondernemingen. Daarnaast adviseren wij bestuurders van vennootschappen. Maar ook werknemers die behoefte hebben aan gespecialiseerde arbeidsrechtelijke rechtsbijstand rekenen wij tot onze relaties.
 
Vanwege onze regionale betrokkenheid zijn veel van onze relaties actief in de tuinbouw en in de tuinbouw gerelateerde sectoren, zoals (grote) glastuinbouwbedrijven, bloemen- en planten exporteurs, zaad- en bollenleveranciers, kassenbouwers, aluminiumproducenten en de glas en beglazingsindustrie. Ook treden wij op voor grote regionale uitzendorganisaties die actief zijn in de tuinbouw.
 
Vanwege onze vestiging in Delft zijn wij ook zeer actief in de techniek en ICT.
 
Ons motto is dat we alleen dat doen waar we goed in zijn, anders niet. Kwaliteit uit zich echter niet alleen in specialistische kennis, maar ook in een hoge mate van service, flexibiliteit en creativiteit. Problemen en oplossingen laten zich nu eenmaal niet vangen in het keurslijf van 9-5.
 
Met onze aanpak bouwen wij aan langdurige relaties waardoor niet alleen kennis van de branche en de onderneming wordt opgebouwd, maar juist kennis over de ondernemer zelf wordt verkregen. Dat is waardevol omdat daardoor proactief kan worden opgetreden, ook als de ondernemer niet het geĆ«igende pad mocht bewandelen.
 
Wilt u meer informatie over de dienstverlening van, of heeft u vragen over deze sectie neem dan contact op met Peter Paul Elshof.
 
 

Wat cliënten over ons zeggen

Een advocatenkantoor met een persoonlijke benadering voor haar klanten. Je krijgt het gevoel dat je dezelfde taal spreekt, omdat het zo goed wordt uitgelegd. Ze geven je het gevoel dat je altijd nummer 1 bent en niet de zoveelste met een probleem, gewoon aan te raden als je juridisch advies nodig hebt!

Kijk voor meer informatie over Westland Orthopedie en Van Dalen Orthopedie Delft op www.westlandorthopedie.nl

 


Laatste blogs over Arbeidsrecht:
Kan de statutair directeur met een gouden parachute nog een zachte landing maken? De statutair directeur dient onderscheiden te worden van de titulair directeur. De titulair directeur kan bij ontslag aanspraak maken op de gewone werknemersbescherming. … lees verder
Nogmaals: ziekte, loon opschorten of staken en hoeveel dan? Hoofdregel bij loonbetaling is dat een werknemer geen recht heeft op loon als hij geen werkzaamheden verricht: “geen arbeid, geen loon”. Een uitzondering … lees verder
Inhuur van buitenlandse arbeidskrachten Recent is een tweetal belangrijke uitspraken gewezen, die zien op inhuur van buitenlandse werknemers. Op 11 september 2014 heeft het Europese Hof van Justitie een … lees verder
De Eerste Kamer heeft ingestemd met Wet Aanpak Schijnconstructies. In de Eerste Kamer hebben alle partijen ingestemd met de Wet Aanpak Schijnconstructies (WAS). De doelstelling van deze wet is ervoor zorg te dragen dat uitbuiting, … lees verder

Lawyalty Partner

De online helpdesk voor al uw juridische ondersteuning voor een vast bedrag per maand.

Ik wil een offerte